Volt firar 6-årsdag med fler än 125 förtroendevalda

>  Volt grundades den 29 mars 2017 då Storbritannien beslöt sig att lämna den europeiska unionen

>  Idag räknar vi med fler än 27 000 medlemmar och över 125 förtroendevalda

Bryssel, den 29 mars 2023 Volt, det paneuropeiska partiet, firar dess sjätte födelsedag idag.

På sex år har Volt växt sig till en paneuropeisk rörelse med fler än 27 000 medlemmar från 31 länder och med fler än 125 mandatinnehavare som dagligen verkar för att frambringa ett mer rättvist och hållbart samhälle. Miljontals har röstat för vår framtidsvision.

Under de senaste 3,5 åren i Europaparlamentet har Damian Boeselager och hans team haft en massiv inverkan på lagar som berör det fria flödet av icke-personuppgifter inom Europa (en icke-personuppgift skulle då kunna vara information om vädret), infört Volts prioriteringar i EU:s återhämtningsplan, och fundamentalt reformerat och europeiserat EU-valen. Du kan läsa mer om vad de har åstadkommit i denna ansvarsrapport (på engelska).

I Isernia i Italien säkrade vi finansiering till att förse gymnasieelever med gratis stödsamtal. I München gjorde Volt det möjligt för invånarna att delta i budgeteringen. I Nederländerna säkrade våra representanter €100 miljoner (över 1 miljard kr) till gratis skolmat för barn i nöd. Vår rörelse är livskraftig. Många deltog i Ukraina-stödjande demonstrationer runtom Europa på krigets årsdag.  Dessa är bara några få exempel på det vi har gjort i de 31 europeiska länder vi (än så länge) verkar i.

Vår paneuropeiska verksamhet har förstärkt vår tro på att vi inte, var för sig, kan råda bot på dagens gränsöverskridande problem från inom våra länders gränser. Vare sig det handlar om klimatförändring, biosäkerhet, försvar eller teknologisk innovation kan inget land i Europa stå ensamt, utan det är enbart genom samarbete och gemensamt handlande som vi tar oss an dessa utmaningar. Vilket är kärnan i ett paneuropeiskt parti som Volt. 

Francesca Romana D'Antuono, co-president av Volt:

Nu mer än någonsin: med tanke på kriget, den ekonomiska krisen, följderna av klimatförändring, och framväxten av auktoritära regimer; syns det att vi behöver en stark och enad europeisk union för att säkra en välbärgad framtid för oss alla. Inför Europavalet arbetar vi ännu hårdare för att skapa ett mer demokratiskt, miljövänligt och rättvist EU.  Och vi börjar med att skapa ett inkluderande och delaktigt valprogram där alla sorters människor med all sorts expertis kan komma samman och skapa gemensamma lösningar.

Alexander Löf, co-president av Volt Sverige:

Vårt parti är fortfarande ett väldigt ungt parti, men vi har redan sett stor framgång över hela Europa! Detta tack vare alla duktiga och engagerade medlemmar som gör vår vision till en verklighet!

Vill du lära dig mer om vår verksamhet i Europaparlamentet och Volts ställningstaganden? 

Följ vår live-debatt den 29 mars klockan 16:00, ledd av Damian Boeselager, vår europaparlamentariker, och Theodora Famprikezi, co-president av Volt Grekland.

Om Volt

Volt grundades 2017 i respons på den växande högerpopulismen i Europa. Volt är aktiv inom alla förvaltningsnivåer och håller fast vid att vinna mandat och driva reform i kommande nationella, regionala och lokala val. Volts framtidsvision är en federal europeisk demokrati. I framtiden tänker vi att vår paneuropeiska rörelse kommer delta i Europavalet i samtliga medlemsländer och således bli det första äkta paneuropeiska partiet någonsin. Ett första steg är att vinna sammanlagt 25 säten från 7 olika medlemsländer, vilket är ribban för att vi ska kunna bilda vår egen “grupp” i Europaparlamentet, så vi slipper dela rum med nationala partier. Vi ställer upp på Europaval med en samskapad, gemensam valplattform i så många länder som möjligt. Detta är någonting som vi än så länge är ensamma om och som sannerligen uppvisar vårt paneuropeiska nytänk!

Ytterligare information: 

voltsverige.org 

instagram.com/voltsverige 

twitter.com/VoltSverige 

For interview requests and further information, please contact:

Roza Ismailai 

PR Manager Volt Europa

Email: rozaismailai@volteuropa.org 

Tel: +31610842914