Vilka vi är

Volt

Europeiska utmaningar behöver europeiska lösningar. Nationella partier håller på att nå sina begränsningar och populistiska löften har försatt Europas fred i riskzonen. Det är därför Volt grundades, det är en rörelse och ett parti som verkar i hela Europa. Vi är det första pan-Europeiska partiet, vi bedriver politik för ett federalt Europa och vi driver den på ett gränsöverskridande sätt. I fler än 30 länder uppmanar vi medborgarna på de lokala, nationella och Europeiska nivåerna att tänka om och påverka politiken till att ta en ny väg.

Vi är pan-Europeiska, pragmatiska och progressiva. Med en bakgrund av delade värden och mål, så ställer vi de svåra och modiga frågorna och lägger fram genomförbara förslag för att lösa pan-Europeiska konflikter och problem.

Vår Vision

Vår vision är ett mer demokratiskt och öppet Europa som tar ansvar för oss som medborgare. Det är därför vi vill ha ett Europa med en äkta Europeisk demokrati. Vi vill ha ett starkt Europeiskt parlament som kan föreslå lagar och välja en Europeisk Statsminister som kan ställas till svars inför våra folkvalda representanter. Vi vill ha en riktigt Europeisk regering som agerar för alla Europeers bästa för att hantera problem och ta tillfällen i akt. Europeisk politik behöver Europeiska partier och vi erbjuder Europas alla väljare möjligheten att välja en ny Europeisk framtid. Nu är det din tur!

Volt vill driva politik på lokal, nationell och Europeisk nivå. 2019 deltog Volt för första gången i Europaparlamentsvalet och bedrev en gränsöverskridande valkampanj med ett europeiskt valprogram. Det slutade med att Damian Boeselager blev vald till den första Volt-medlemmen till att sitta i Europaparlamentet. 

Idag så har Volt deltagit i flera lokala och regionala val i Europa. I dessa har fler än 30 representanter från Volt blivit valda.

Bakgrund

I 2016 så fick Brexitomröstningen och den växande högerpopulismen i Europa tre unga Europeer att sluta att bara stå vid sidan och titta på. Den Italienska Andrea Venzon, den Franska Colombe Cahen-Salvador och den Tyska Damian Boeselager skapade Volt, ett gränsöverskridande politiskt projekt för att Europa skall hitta nya, pragmatiska och progressiva svar till nutidens utmaningar.

Endast ett halvår senare, den 29 Mars 2017, när Storbritannien ansökte om att lämna EU, så grundade de officiellt Volt, en pan-Europeisk rörelse och parti. Volt har nu tusentals medlemmar i alla EU’s medlemsstater. Volt är representerat i alla EU-länder och är registrerat som ett politiskt parti i många av dem.

Medlemskap

Vill du bli medlem? Vi är alltid glada om fler vill bidra till vårt uppdrag. Du kan hitta mer information under “bli medlem”!