Volt röstade för att samarbeta med gröna / EFA-gruppen i Europaparlamentet

9 Juni 2019

Volts medlemmar från hela Europa godkänner att sitta tillsammans med den gröna gruppen i Europaparlamentet. Pan-europeiska partiets första ledamot Damian Boeselager fokuserar att driva Volts program inom en parlamentarisk grupp.

Bryssel - Volt, det paneuropeiska partiet, kommer att sitta med gruppen de gröna / EFA i Europaparlamentet, efter en omröstning av alla medlemmar runt om Europa.

I en trealternativsomröstning föredrog mer än 80% av Volt-medlemmarna att samarbeta med De Gröna / EFA över någon av de andra alternativen. De andra alternativen var att gå med i ALDE eller verka som oberoende inom parlamentet.

Partiets första ledamot i Europaparlamentet, Damian Boeselager, kommer att driva Volts värderingar och partiets valprogram som inkluderar bekämpning av klimatförändringar, hantering av social ojämlikhet och att göra Europeiska unionen mer demokratisk. Genom att arbeta med gruppen kommer han att kunna leda politiska initiativ inom EU-reformer och hållbar ekonomi, samtidigt som Volt fortsätter att behålla sin unika identitet, progressiva politik och vision.

"Under de närmaste fem åren vill jag representera alla européer, varför det är viktigt att Voltare från hela Europa får vara delaktiga om vad som händer med vår första plats i EU parlamentet", säger Boeselager. "Jag är nöjd med vårt val. De Gröna / EFA har en horisontell och demokratisk struktur som gör det möjligt för Volt att vara en aktiv kraft för förändring, och verka för långtgående planer för att påverka klimatkrisen."

"Volt vill att våra medborgare ska vara mera delaktiga i det europeiska beslutsfattandet", Reinier van Lanschot, talesman för Volt i Nederländerna: "Det faktum att nederländska medborgare kan vara med att påverka ett tysk säte är en viktig milstolpe på vägen till en riktig europeisk demokrati."

Sedan dess start i mars 2017 har Volt dragit till sig över 40 000 supportrar i hela Europa. Volt fick en halv miljon röster totalt i dom 8 länder där man deltog i EU valet. Partiet planerar att delta i kommunala, regionala och nationella val under de närmaste månaderna och åren.

Mer information:
www.voltsverige.org
www.instagram.com/voltsverige
www.twitter.com/voltsverige

För media förfrågningar vänligen kontakta:
Joel Boehme, tel. 070-217 67 98​, e-post: joel.boehme@volteuropa.org
Michael Holz, tel. 076-927 98 72, e-post: ​michael.holz@volteuropa.org