Den Stora Namnjakten

Välkommen till Den Stora Namnjakten!


Vad kul att just du hittat hit och vill stödja oss i vår insamling av underskrifter! Många har redan skrivit under, men vi behöver bli flera. Nedan har du två minuters läsning framför dig som kommer förklara det du behöver veta.

Alla kan ställa upp till val och Volt Sverige står på startlinjen inför valrörelsen 2022. Men genom att skicka in 1500 underskrifter till Valmyndigheten så registreras en partibeteckning. Det innebär att Volt Sverige kan skydda sina kandidatlistor så att bara våra kandidater kommer in på de mandat vi kommer få. Skulle vi inte få ihop 1500 underskrifter så är din underskrift inte bortkastad, då sparar vi den till europavalet 2024 istället!

Att skriva under för Volt Sveriges ansökan om partibeteckning innebär inte att du måste rösta på oss eller stödja oss på något annat sätt. Det innebär bara att du stödjer vår önskan att göra det tydligt för väljarna i nästa val vad de röstar på.

Nu vill du så klart veta hur man gör för att skriva under. Först så måste du uppfylla ett antal kriterier:

  1. Du har rösträtt i det aktuella valet
  2. Du har själv skrivit din namnteckning och ditt personnummer
  3. Du har angett var du är folkbokförd

Inga konstigheter! Nu har du två alternativ för hur du går tillväga:

  1. Du skriver till oss och berättar var du bor någonstans. Har vi en medlem i närheten så kommer vi gärna och träffar dig om du har tid. Lättast når du oss på vår mail info@voltsverige.org eller på Twitter @VoltSverige.
  2. Du skriver själv ut en blankett från Valmyndigheten och skickar den till oss på adressen under våra kontaktuppgifter. Om du gör på detta sätt så kan du passa på och fråga andra i din närhet som också kan vara intresserade av att skriva under. Observera att det bara är fältet “partibeteckning” du behöver skriva i sidhuvudet och där skriver du Volt Sverige.

Tveka inte att höra av dig, vi kommer alltid svara på dina frågor! Vill du skriva under vår ansökan blir vi väldigt tacksamma och du kommer ha gjort demokratin en tjänst redan innan valdagen!