Engagera dig hos oss!

Varför bli medlem?

Anser du att politik är den bästa vägen till sann förändring? Känner du även att du inte passar in på riksdagspartierna?

Är du less på att bara sitta på händerna medans charlataner, populister och extremister härjar?  Tycker du att klimatförändringen, vilket är ett globalt fenomen, borde bekämpas på bästa sätt? 

Är du oroad över om Europa kan motstå Kinas och Rysslands machinationer?

Bli medlem i en rörelse som består av likasinnade frivilliga. På denna sida hittar du information om vad det betyder att gå med i Volt.

Vilka former av medlemskap finns det?

Aktiv Medlem

  • Fullständiga rösträttigheter inom Volt - lokalt, regionalt, nationellt och Europeiskt.
  • Rätt att rösta inom Volt Sverige och likaså inom Volt Europa - aktiv (får rösta) och passiv (kan ställa upp i val).
  • Rekommenderas för de som vill delta aktivt i Volt och bidra till att bygga vårt Europa-täckande nätverk, och som dessutom har lite tid över till partiarbete och evenemang.

Volontär

  • Stödjer Volt, men är inte partimedlemmar.
  • Ingen aktiv eller passiv rätt till att rösta inom Volt.
  • Ingen medlemsavgift.
  • För de som vill stödja våra aktiviteter och aktivt bidra, men som inte (ännu) vill bli fulla partimedlemmar.

Hur kan du engagera dig?

Inom Volt kan du engagera dig på olika nivåer och i olika utsträckning. På riksnivå jobbar vi i fyra arbetsgrupper. Dessa grupper är:

Politik och Budskap - Utveckla Volt Sveriges politik utifrån vårt gemensamma Europeiska ramverk

Kommunikation och Sammanhållning -  Bygg upp medierelationer, främja vår politik på sociala medier, ansvara för nyhetsbreven och sköt Volt Sveriges medlemshantering.

Kampanj och Logistik - Organisera evenemang, utveckla och planera politiska initiativ, utforma och samordna kampanjmaterial.

Information och Analys - Bevaka politiska händelser i media och analysera statistik.

I samband med Volt Sveriges senaste tillväxt kommer vi prioritera att bygga ut vår lokala verksamhet i Sveriges regioner och kommuner. Därför letar vi aktivt efter medlemmar som vill engagera sig på lokal nivå.

Utöver engagemang i Sverige finns det även ett flertal möjligheter att engagera sig på Europeisk nivå inom Volt Europas gränsöverskridande arbetsgrupper.

Hur fungerar registreringsprocessen för aktiva medlemmar och volontärer?

Om du klickar på “Gå med” som du finner på överst på sidan så kommer du skickas vidare till vår medlemskaps-ansökningssida. Skriv in din e-postadress här och välj vilket sorts medlemskap du vill ansöka om. Sedan ber vi dig att vänligen vänta några dagar, du kommer kontaktas av en Volt-medlem för ett kort introduktionssamtal. Detta är ett tillfälle för dig att ställa frågor om Volt och ett tillfälle för oss att se vilka arbetsgrupper som du skulle vara intresserad av. Om det behövs så kommer du få tillgång till vår online-arbetsplattform och få en Volt e-postadress. Efter detta så kan du starta omedelbart. Volt-medlemmen som introducerade dig kommer självklart också att hjälpa dig med att orientera dig i början.

Hur mycket kostar det att vara en aktiv medlem?

Medlemsavgiften för en aktiv medlem är 250kr/år för förvärvsarbetare och egenföretagare. Det är 100kr/år för alla andra, inklusive studenter. Medlemsavgift betalas in till:

Kontohavare: Volt Sverige

IBAN: SE33 9500 0099 6042 0938 5907

BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

PlusGiro: 93 85 90-7

Swish: 1235 094 529

Finns det några krav på hur mycket tid behöver jag lägga ner?

Vi är alla frivilliga - det finns inget bestämt antal timmar som man behöver bidra såvida du inte ansöker om att inta en officiell position på nationell eller Europeisk nivå. I allmänhet så är vi nöjda om du finner Volt intressant och bidrar efter egen möjlighet. 

Om du har ytterligare frågor om medlemskap eller Volt i allmänhet, vänligen kontakta oss på info@voltsverige.org.

Vi har över 80 folkvalda representanter i Europa och över 25,000 volontärer som arbetar outtröttligt för att de tror på Volt vision, men Volt behöver mer resurser.